Meneer De Groot LogoHome Over Mij Contact Doneer Timer Blog

Over mij

Hallo daar! Mijn naam is Berend de Groot en ik ben een enthousiaste basisschool docent in opleiding (de PABO). Op mijn jeugdige leeftijd van 21 jaar, heb ik al een boeiende reis afgelegd op het gebied van onderwijs en taal.

Oorspronkelijk begon ik mijn academische avontuur met een studie Technische Informatica. Hoewel de wereld van technologie me fascineerde, ontdekte ik al snel dat mijn passie elders lag, namelijk in het onderwijs. Ik besefte dat ik graag mijn kennis wilde delen en een positieve impact wilde hebben op jonge levens.

Gedreven door mijn interesse in communicatie en taal, besloot ik een minor in Nederlandse Gebarentaal te volgen. Het leren van deze visuele taal opende mijn ogen voor de diversiteit en inclusiviteit die het onderwijs kan bieden. Ik ben ervan overtuigd dat het bieden van een inclusieve leeromgeving essentieel is voor het bevorderen van begrip en respect onder studenten.

Maar mijn taalavontuur stopte daar niet. Als een echte taalliefhebber heb ik ook een cursus Russisch afgerond. Het leren van deze Slavische taal bracht me niet alleen in contact met een andere cultuur, maar leerde me ook het belang van doorzettingsvermogen bij het beheersen van nieuwe talen. Ik hoop deze toewijding over te brengen op mijn toekomstige studenten, zodat ze gemotiveerd blijven om te leren en te groeien.

Als docent in opleiding ben ik vastbesloten om een positieve en stimulerende leeromgeving te creëren waarin alle kinderen zich kunnen ontwikkelen en hun volledige potentieel kunnen bereiken. Ik geloof dat ieder kind unieke talenten en behoeften heeft, en ik ben vastberaden om deze te herkennen en erop in te spelen.

In mijn vrije tijd geniet ik van het ontdekken van nieuwe culturen, het lezen van boeken en het uitproberen van creatieve hobby's zoals programmeren en muziek maken. Deze diverse interesses helpen me om een veelzijdige en empathische docent te zijn, klaar om mijn leerlingen te inspireren en te begeleiden.

Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor onderwijs, taal en inclusiviteit te delen met de toekomstige generaties. Samen kunnen we een wereld creëren waarin elk kind wordt aangemoedigd om te groeien, te leren en te bloeien. Laten we samen bouwen aan een positieve en ondersteunende leeromgeving waarin we samen kunnen groeien!

Loopbaan Tijdlijn

Een overzicht van het begin en einde van mooie avonturen en mijn bereikte mijlpalen.